13/09/2026
Περιφερειακά

Φθορές στα Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης της Π.ΒΑ

93186132_211862663448847_3161769990613368832_n

Φθορές στον έναν από τους τρεις οικίσκους που είναι τοποθετημένοι στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο ΚΥΤ Σάμου και χρησιμοποιούνται ως Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωναϊού σε μετανάστες-πρόσφυγες προξένησαν άγνωστοι δράστες το Σαββατοκύριακο .

Με τη χρήση πετρών έσπασαν το τζάμι του προκάτ οικίσκου .Την περασμένη Παρασκευή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στα Εξωτερικά Ιατρεία, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα τους καθώς δέχτηκαν επίθεση από πέτρες που πετούσαν μετανάστες από τα παραπήγματα της δομής.

Φθορές στα Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης της Π.ΒΑ

Τα Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ οικίσκοι μεταφέρθηκαν στο νησί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη.
.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Μουτζούρης προς Πλεύρη: η Περιφέρεια δεν δέχεται επιβάρυνση των δομών στα νησιά

Σάμος: Υπογράφηκαν έργα 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση λιμανιών από τον σεισμό του 2020

Σάμος: 1,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων ναών Αγίου Σπυρίδωνα και Αγίου Νικολάου

«Τα Τραγούδια που Αγαπήσαμε»: μουσική βραδιά στην Πλατεία Πυθαγόρα , την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Έκθεση «Προϊόντα του Βορείου Αιγαίου»

Όχι σε νέες μεταφορές μεταναστών σε Σάμο και Λέσβο αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο