09/05/2025
Σαμιακά

Κρούσματα ψώρας στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου – Ανησυχία για τη μετάδοση

Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία εργαζομένων και τοπικής κοινότητας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σε συνέχεια καταγγελιών από μέλη της σχετικά με πληθώρα κρουσμάτων ψώρας, που αφορούν διαμένοντες στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Σάμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα μετάδοσης του νοσήματος σε αστυνομικούς υπαλλήλους και άλλους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με τους νοσούντες, ενώ διαφαίνεται έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης και υγειονομικής προετοιμασίας στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου Σάμου.

Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου 2025, δύο ανήλικοι αλλοδαποί κρατούμενοι, κατά τη μεταγωγή τους προς το Δικαστικό Μέγαρο Σάμου, διαγνώστηκαν με ψώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Εντούτοις, οι αστυνομικοί συνοδοί δεν είχαν προηγουμένως ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Όπως τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι νοσούντες παρέμειναν όλο το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο Σάμου, ερχόμενοι σε επαφή με συναδέλφους και άλλους κρατούμενους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τυχαίο, αλλά ως απόδειξη της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου εντός της Δομής. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί κίνδυνοι επηρεάζουν όχι μόνο τους διαμένοντες και το προσωπικό, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου καλεί τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν άμεσα την κατάσταση και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του νοσήματος. Ζητά επίσης εξειδικευμένη ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού και όσων εργάζονται στη δομή, σχετικά με τρόπους πρόληψης και προστασίας από τη ψώρα, αλλά και από άλλες μεταδοτικές ασθένειες.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους», αναφέρει η Ένωση, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι διατεθειμένη να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των μελών της.

ΕΓΓΡΑΦΟ Ε.Α.Υ.Ν. ΣΑΜΟΥ (05_02_2025)

Related posts

Καρλόβασι: Εορτασμός Ύψωσης Σημαίας Σαμιακής Επανάστασης 1821

admin

Tour De Samos 2025: Η 5η έκδοση του Αγώνα Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων έρχεται 6-9 Ιουνίου στη Σάμο

admin

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες στους Φούρνους με την Axion Hellas

admin

AQUA BLUE: Δρομολόγια πλοίου για Εύδηλο και Καρλόβασι έως 31/10/2025

admin

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Αλ. Κουβακάς για φωτιά ΧΥΤΑ Σάμου: «Βελτιώνεται η κατάσταση»

admin

Ε.Κ. Σάμου: Ηχηρό «Όχι» στα σχέδια εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον ΧΥΤΑ

admin

Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

admin

Η Σάμος του χθες “ζωντάνεψε” για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος με ξεναγό την Αλεξία Φισφή

admin