30/04/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Μετανάστες με προορισμό τη Χίο βγήκαν στην Ικαρία

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά της  Χίου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε έναελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πρωινές ώρες χθες,  ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας για την ύπαρξη δύο  αλλοδαπών στην παραλία Αυλάκι Ευδήλου Ικαρίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή.

Οι  δυο παράνομα εισερχόμενοι αλλοδαποί στη χώρα ,προληπτικά οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ,  στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις, απ’ ὀπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έκλεψε αυτοκίνητο στο Πυθαγόρειο και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω

Ενεργοποιήθηκαν τα sprinklers στο «Νήσος Σάμος» εν πλω

Τροχαίο στο Καρλόβασι: Δύο τραυματίες από ανατροπή μοτοσικλέτας

Νέα συμφωνία για επιθεώρηση πλοίων ελληνικής σημαίας

Στο αεροδρόμιο Σάμου σύλληψη αλλοδαπού που επιχείρησε να φύγει με πλαστό έγγραφο ασύλου

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο – ενημέρωση για το έργο και τα προβλήματα της Υπηρεσίας