19/06/2026
Σαμιακά

Μικτό κλιμάκιο για έλεγχο στα Σεϊτάνια

Μικτό κλιμάκιο υπό τον συντονισμό του Πυράρχου Σάμου κ. Κωνσταντίνου Φράγκου, στην περιοχή των Σειτανίων .

Το κλιμάκιο μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα με το σκάφος  της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου, με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Καλατζή, του οποίου γνωρίζουμε την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος.

Στην αποστολή συμμετείχε ο Πύραρχος Σάμου, η Αστυνομία, το Λιμενικό και το Τμήμα Δασών Σάμου.

Ο Πύραρχος Σάμου μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα Σειτάνια, ξεκίνησε ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να κινητοποιήσει τις υπηρεσίες και να ενημερώσει τους ανθρώπους που κατασκηνώνουν στην περιοχή , για το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που φέρουν σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά από τις αυτοσχέδιες ψησταριές που στήνονται στην περιοχή.

Μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, η οποία σε περίπτωση πυρκαγιάς θα είναι ανοχύρωτη, καθώς μόνο πυροσβεστικά αεροσκάφη μπορούν να παρέμβουν .

Από τους επικεφαλής των υπηρεσιών έγινε ενημέρωση, ενώ ο Πύραρχος Σάμου μοίρασε φυλλάδια στους κατασκηνωτές με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους .

Εκ μέρους του τμήματος δασών ζητήθηκαν τα στοιχεία των κατασκηνωτών, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ξεσπάσματος πυρκαγιάς.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν στηθεί πάνω από 20 σκηνές.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Σταματία Ράπτη.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου