27.2 C
Σάμος
24/07/2024
Δήμος

Ο Κώστας Τζίχας: Ο λαός να εκφραστεί ενιαία υπέρ των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πλατεία Μυτιληνιών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Μαυρατζώτης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κούλα Καραμηνά , ενώ το άνοιγμα της συγκέντρωσης και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Κοινότητα Μυτιληνιών έκανε ο γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚΕ και υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος Άλκης Πόθος.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Κώστας Τζίχας, αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα- προτεραιότητες για τον δήμο με δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως τα προβλήματα ύδρευσης, τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, τη σχολική στέγη και τα προβλήματα στην αντισεισμική και αντιπυρική τους προστασία, στο αγροτικό οδικό δίκτυο και τα έργα προστασίας του, την πάλη για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα κ.ά.


Αναφερόμενος στη σημασία της εκλογικής μάχης της Κυριακής 26 Μαΐου, υπογράμμισε την ανάγκη ο λαός να εκφραστεί ενιαία υπέρ των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες , γιατί όπως είπε «Οι εκλογικές μάχες, που έχουμε μπροστά μας, αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης. Απέναντί μας έχουμε την ΕΕ που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν σε κάθε χώρα, τους δήμους και τις Περιφέρειες που την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο» και συνέχισε: «Το πραγματικό δίλημμα  για τον λαό σε όλες τις κάλπες είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο γνώριμο δρόμο, που μας έφτασε έως εδώ,……….. ή θα δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους;»

Μετά την ομιλία ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους του χωριού όπου δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα του χωριού, μεταξύ αυτών και το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωριό όπου όπως τόνισε ο Κώστας Τζίχας « θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για να γίνει ένα σωστά μελετημένο και κατασκευασμένο έργο μεταφοράς του νερού από τη Στεφάνα και όχι με τις προχειρότητες με τις οποίες επιχειρείται (με πλαστικές σωλήνες επιφανειακά, ακάλυπτες στην ηλιακή ακτινοβολία), που πέραν των άλλων βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Θα διεκδικήσουμε, επίσης, τη χωρίς ενοίκιο αξιοποίηση του νερού της πηγής Κρυφονέρι, όπου και κει ο πρόχειρος τρόπος μεταφοράς απέτυχε».

Η συγκέντρωση έκλεισε με το κάλεσμα του ομιλητή για «ΚΚΕ πιο δυνατό, παντού! “Για να έχουμε την επόμενη μέρα γερή δύναμη υπεράσπισης της ζωής μας, γερή δύναμη να στηρίξει τον αγώνα μας. Ψηφίζουμε αποφασιστικά με καθαρό μυαλό και σταθερό χέρι, Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ανατολικής Σάμου, στη Κοινότητα Μυτιληνιών  και στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες τα ψηφοδέλτια μας πρέπει να φτάσουν σε κάθε σπίτι στα χέρια κάθε βιοπαλαιστή.

Εμπρός για μια μεγάλη λαϊκή νίκη τη Κυριακή!!», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Related posts

Ο Δήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου ενημερώνει για έργα και υδάτινους πόρους

admin

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Μυτιληνιών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους λόγω καύσωνα

admin

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Μνημόσυνο για τους δύο ήρωες πιλότους

admin

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin