09/11/2025
Σαμιακά

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Μεσαίου Καρλοβάσου εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες

Οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτηκαν σε βασικές δεξιότητες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς την ασφάλεια των μικρών παιδιών, το σύνολο των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου Μεσαίου Καρλοβάσου συμμετείχε σε ένα 4ωρο δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ε.Ο.Δ. Σάμου (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου, κάλυψε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε βρέφη και παιδιά, η θέση ασφαλείας – ανάνηψης, η αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, η αντιμετώπιση αιμορραγίας, η φροντίδα τραύματος, η διαχείριση εγκαυμάτων, η αντιμετώπιση λιποθυμίας, η διαχείριση επιληψίας, καθώς και θέματα αντιμετώπισης αλλεργικών αντιδράσεων, τσιμπημάτων από έντομα και δηλητηριάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις παρεχόμενες γνώσεις και δεξιότητες. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στην ασφάλεια των παιδιών και την προσήλωσή τους στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας.

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin