08/07/2026
Περιφερειακά

Eκδήλωση για τον οινοτουρισμό με τίτλο «Χαρίζοντας οινοτουριστικές εμπειρίες»

f7abac252ae5ed68121b92ba7a669d87_L (1)

Το Κέντρο Ανάπτυξης Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και Τεχνολογίας Νομού ΣΑΜΟΥ Α.Ε. (δ.τ. Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ.  ΣΑΜΟΥ Α.Ε.) διοργανώνει εκδήλωση για τον οινοτουρισμό με τίτλο «Χαρίζοντας οινοτουριστικές εμπειρίες» την Παρασκευή 21/02/2025 και ώρες 17:00 – 21:00 μ.μ  στην Αίθουσα Μουσείου Οίνου του  Εννιαίου  Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στην περιοχή Μαλαγάρι   Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER 2014-2020, Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και την υλοποίηση της συνεργασίας (διατοπική & διακρατική)», Ενέργειας B.3.5 το οποίο υλοποιείται  με τη συμμετοχή 22 εταίρων – Ομάδων Τοπικής Δράσης.

Κύριος στόχος του σχεδίου είναι θέματα που αφορούν τον οινοτουρισμό καθώς επίσης και η δυνατότητα ανάπτυξης οινοτουριστικών εμπειριών στην περιοχή  παρέμβασης (Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι Κορσεών).

Θα συμμετάσχουν επιχειρηματικοί και τοπικοί φορείς του οινοτουριστικού κλάδου, της εστίασης και του τουρισμού και θα γίνουν παρεμβάσεις από ειδικούς του οινοτουρισμού με  παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση γύρω από το ελληνικό κρασί και τις καλές πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής προώθησης του οινοτουρισμού και τ ου τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Επίσης, μέσω των δράσεων του σχεδίου, δίνεται η δυνατότητα στο Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ.  ΣΑΜΟΥ Α.Ε. να ενθαρρύνει προς την απόκτηση σήματος επισκέψιμου οινοποιείου και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής παρέμβασης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πληρωμές 26,5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βόρειο Αιγαίο το Α’ εξάμηνο του 2026

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους της Λέσβου ζητά ο Περιφερειάρχης Β.Α. λόγω του αφθώδους πυρετού

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου έως το 2028

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε νέες χρηματοδοτήσεις για Σάμο και Ικαρία

Προχωρά η βελτίωση της οδού Βαθύ-Καρλόβασι. Στη Σάμο τα δύο μεγαλύτερα οδικά έργα της Περιφέρειας

Στη Σάμο η 112η Σύνοδος Πρυτάνεων με παρουσία του Κώστα Μουτζούρη