14/05/2025
Σαμιακά

Απεργία 9 Απριλίου: “Εμπαιγμός” η αύξηση μισθού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Πανελλαδική απεργία στις 9 Απριλίου: “Κοροϊδία και εμπαιγμός” η αύξηση του κατώτατου μισθού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία:
    • Σάμος: Τετάρτη 9 Απριλίου, 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, Βαθύ.
    • Ικαρία: Πλατεία Ευδήλου, Τετάρτη 9 Απριλίου στις 11π.μ.

“Όλοι στην Απεργία στις 9 Απριλίου, ενάντια στην πολιτική του κέρδους που γεννάει κοιλάδες των Τεμπών, για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα” αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση ως “κοροϊδία” και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 1 ευρώ την ημέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και 0,50 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελεί “εμπαιγμό”. “Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας!”, τονίζει η ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση αυτή “εξαφανίζεται” από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τη στέγη και το υπέρογκο κόστος ζωής.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου υπενθυμίζει τις μειώσεις μισθών που έγιναν πριν από 15 χρόνια, κατά την περίοδο των μνημονίων, και τονίζει ότι ο μέσος πραγματικός μισθός είναι μειωμένος κατά 9%, ενώ η πραγματική μείωση, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ανέρχεται στο 27%. Επιπλέον, καταγγέλλει το “πάγωμα” των τριετιών και την απουσία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θεωρεί ότι συμβάλλουν στην καθήλωση των μισθών.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου αναφέρεται επίσης στα εργατικά ατυχήματα, κάνοντας λόγο για “Τέμπη της εργασίας” και καταγγέλλοντας την απουσία μέτρων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας, που οδηγεί σε “θάνατο και σακάτεμα” των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “λεφτά δεν υπάρχουν ποτέ για τις ανάγκες του λαού”, ενώ υπάρχουν “δωράκια” για τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές, καθώς και για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Απριλίου, “για να πετάξουμε στα μούτρα της κυβέρνησης την κοροϊδία της” και για να διεκδικήσουν “ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα”.

Related posts

Βροχοπτώσεις ρεκόρ σε Σάμο και Ικαρία: Πάνω από 400 χιλιοστά νερού σε πέντε μήνες

admin

«Πλήγμα για τη νησιωτική οικονομία»: Eπιστολή Κυριαζή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τις νέες αυξήσεις στα φορτηγά

admin

Κινητοποιήσεις 15 & 16 Μαΐου για να μην χάσει η Μαριάννα Α. το σπίτι της – Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

admin

Νέα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας

admin

Σάμος: Το Νηπιαγωγείο Χώρας διακρίθηκε στο 3ο Φεστιβάλ STEM με θέμα την επιβίωση στον Άρη

admin

Εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας Σάμου

admin

Μεγάλη δωρεά εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για το καταφύγιο ζώων της Δυτικής Σάμου

admin

Mε επιτυχία η πορεία Ειρήνης 7χλμ και o Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Δημ. Μαυρατζιώτης»

admin

Η Seajets δρομολογεί το SUPERSTAR II (κατασκευής 1985) στη Σάμο

admin