06/06/2026
Σαμιακά

Παραλιακό μέτωπο Σάμου: Απογοητευτική η εικόνα πριν την έναρξη της σεζόν

Απογοητευτική εικόνα παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο της Σάμου, λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Η πολυδιαφημισμένη αναβάθμιση των παροχών για τους σκαφάτους, αποδεικνύεται ημιτελής και προβληματική.

Σε μια αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι από το αλιευτικό καταφύγιο έως το τουριστικό λιμάνι, 11 από τα εγκατεστημένα πίλαρ είναι κατεστραμμένα ή μη λειτουργικά. Ακόμη και το πίλαρ που χρησιμοποιούν οι λιμενικοί για τα σκάφη τους έχει πρόβλημα! Αυτή η κατάσταση, πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παροχή ρεύματος και νερού, αποτρέποντας την προσέλκυση σκαφών και υπονομεύοντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Επιπλέον η ύπαρξη μόλις δύο σκαλών σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες και μικρές, προκαλεί δικαιολογημένα ερωτήματα. Η ανάγκη για μακρύτερες και ασφαλέστερες σκάλες, που να διευκολύνουν την έξοδο από τη θάλασσα σε περίπτωση ατυχήματος, είναι επιτακτική.

Η αδράνεια του Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, και ειδικά του προέδρου λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, προκαλεί έντονη ανησυχία. Οι ελλείψεις και τα προβλήματα που καταγράφονται, απαιτούν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Είναι αδιανόητο, η περιοχή , να παρουσιάζει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, τη βελτίωση των υποδομών και την εξασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών.

Βιολογικό καθαρισμό ακούμε και βιολογικό δεν βλέπουμε! Οι επαγγελματίες εκφράζουν έντονο προβληματισμό, καθώς μια ακόμη σεζόν οι πελάτες τους θα διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που θα υπάρχει. Είναι καιρός να σταματήσει η αδιαφορία και να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στο παραλιακό μέτωπο της Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Σάμου: Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στόχος οι 24.000 αφίξεις στη Σάμο: Η Apollo ανοίγει τη φινλανδική αγορά και αυξάνει τις πτήσεις κατά 16%