24.4 C
Σάμος
16/06/2025
Δήμος

Μιχάλης Μητσός για μείωση τελών κατά 15%: «Ανεπαρκής στήριξη στις επιχειρήσεις»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου και νυν δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο» Μιχάλης Μητσός σχολίασε  την απόφαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου σχετικά με τη μείωση των τελών.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου συζητήθηκε πρόταση για μείωση κατά 15% των τελών ως ανταποδοτικό όφελος για την κατασκευή πέργκολων από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα επωμιστούν εξ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής. Η μελέτη που εγκρίθηκε από το Υπουργείο εκτιμά ότι το κόστος για τις κατασκευές αυτές κυμαίνεται από 10.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Ο κ. Μητσός, μέσω της ανάρτησής του, χαρακτήρισε το ποσοστό μείωσης ως ανεπαρκές, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις. «Η δική μου εισήγηση ήταν για 70% μείωση, μία πρόταση που απορρίφθηκε παμψηφεί, όπως και άλλη μία πρόταση για 30%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι η μείωση του 15% δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόλογο ανταποδοτικό μέτρο, καθώς κρίνεται πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τα έξοδα που θα επιβαρυνθούν οι επιχειρηματίες. Παράλληλα, επισήμανε ότι τα έσοδα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά με την εφαρμογή του συστήματος ISPS (συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου για την ασφάλεια), γεγονός που προσθέτει στη συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση των επιχειρήσεων.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα ουσιαστικό ανταποδοτικό μέτρο», υπογράμμισε ο κ. Μητσός, επικρίνοντας την πορεία της απόφασης.

Related posts

Πεζοδρόμηση Καρλοβάσου, αναμόρφωση προϋπολογισμού και δεκάδες εκδηλώσεις στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση: Να μην κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Πύργου – Χωρίς γιατρό το ορεινό χωριό

admin

Στάντζος: «Όχι στον πόλεμο των λιμανιών, ναι στην ενιαία διεκδίκηση»

admin

Γ. Στάντζος για Ακτοπλοϊκό: «Υποβαθμίζετε τη ζωή των κατοίκων, υπονομεύετε τον τουρισμό»

admin

Προβολή στην Ιταλική αγορά με πρωτοβουλία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Άρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε η Μαρία Φιλιππή από Εντεταλμένη Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής

admin

“Tsunami Ready” η Ανατολική Σάμος: Προσδιορίστηκαν χώροι καταφυγής, οδοί διαφυγής και έρχονται ασκήσεις

admin

Το 8ο Τρόπαιο “Λυκούργος Λογοθέτης” έρχεται στο Καρλόβασι – Αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες

admin

Εξελίξεις στο θέμα των Ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο: Ενημέρωση από την ΑΝΑΣΑ μετά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

admin