22/10/2025
Σαμιακά

Σάμος: Αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους της ΕΛΑΣ – «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός, ξεπέρασα το όριο των ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα»

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι της αστυνομίας στη Σάμο, με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ωστόσο η αυστηρότητα που επιδεικνύεται έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες του νησιού.

Οι εντατικοί έλεγχοι αφορούν κυρίως τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων ηχορύπανσης. Μία από τις πρόσφατες περιπτώσεις που προκάλεσε αίσθηση ήταν η σύλληψη του ιδιοκτήτη υγειονομικού καταστήματος στο Κόκκαρι, καθώς διαπιστώθηκε ότι η μουσική έπαιζε με ένταση 81 ντεσιμπέλ, δηλαδή μία μονάδα πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του, εξέφρασε την αγανάκτησή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός το ομολογώ ξεπέρασα το όριο τον ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα 81 ντεσιμπέλ δηλαδή και ο έλεγχος έγινε αυτεπάγγελτα αφέθηκα ελεύθερος πρό ολίγου με μήνυση εννοείται προς την επιχείρηση μου.. Λυπάμαι που είμαι από αυτούς που έμειναν τελικά στον τόπο μου και επένδυσα εδώ γιατί δεν αξίζει δυστυχώς!»

Η ανάρτησή του πυροδότησε συζητήσεις. Ενώ πολλοί συμφωνούν με την τήρηση των νόμων, εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους για την «υπερβολική» αυστηρότητα των αρχών. Χρήστες των social media αναρωτιούνται αν «σε άλλα τουριστικά νησιά δεν βλέπουμε τέτοια πράγματα», υπονοώντας ότι οι έλεγχοι στη Σάμο είναι πιο αυστηροί σε σχέση με άλλες περιοχές.

Η επικρατούσα άποψη, που εκφράζεται από πολλούς, είναι πως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Ναι στην τήρηση των νόμων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αλλά όχι στις υπερβολές που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Οι επαγγελματίες τονίζουν πως πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Πάντως, από την πλευρά της η αστυνομία τονίζει πως οι επιχειρησιακές δράσεις, που περιλαμβάνουν και ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

 

Related posts

Βουτιά 17,2% στις γεννήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις σε όλη την ΠΒΑ

admin

Καταστροφές πυρομαχικών της 79 ΑΔΤΕ στο ΠΒ Στεφάνας

admin

Αυτοί είναι οι πρώτοι επτά στις εκλογές της ΕΟΣ Σάμου

admin

Σάμος: 4 υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν – Μέλη κυκλώματος οι δράστες

admin

Γενική Συνέλευση Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στον Πύργο

admin

Τραυματισμός 13χρονου σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Μεσόκαμπο Σάμου

admin

Δήμος Ανατ. Σάμου: Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι δημοπρασίες για 4 ακίνητα

admin

Σάμος: Η οικογένεια του Omar Khaled Mughmas αναζητά τον 24χρονο που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

admin

«Οίνος ευφραίνει…» Μια σπονδυλωτή θεατρική πρόταση στη Σάμο

admin