16.9 C
Σάμος
03/05/2025
Πολιτιστικά

Σάμος 1821: Μια νέα ματιά στην Επανάσταση

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 και τη συμμετοχή της Σάμου σε αυτή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 στη Σάμο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου, η ΕΛΜΕ Σάμου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, με στόχο να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας και να αναδείξουν τη σημασία της Σάμου στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός Χρίστος Λάνδρος και ο Δημήτρης Θρασυβούλου οι οποίοι ανέπτυξαν έναν γόνιμο διάλογο γύρω από τα πολλαπλά ζητήματα και ερωτήματα που ανακύπτουν από τη συμμετοχή της Σάμου στην Επανάσταση. Μέσα από τις ομιλίες τους, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τις ιστορικές συνθήκες, τις αποφάσεις και τις θυσίες των Σαμιωτών αγωνιστών, καθώς και την πολυσχιδή συμβολή του νησιού στην έκβαση του αγώνα.

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των δημοτικών αρχών της πόλης αλλά και του κόσμου. Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, αναδείχθηκε ο πλούτος της τοπικής ιστορίας της Σάμου.

Related posts

Το “Lebensraum” του Θανάση Τριαρίδη έρχεται από τη Θεατρική Ομάδα Καρλοβάσου

admin

Όταν η Φιλαρμονική του Βαθύλλου συναντά τη Samos School of Dance: Γιορτή Χορού στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Λογικός Εκ Γενετής”: Η Κέλλυ Βουδούρη μας συγκινεί με το νέο της τραγούδι

admin

Διπλό Τεύχος-Ορόσημο για τον Απόπλου

admin

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδι» του Make A Wish για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος!

admin

“Έχουμε όλες την ίδια ιστορία”- Tελευταία παράσταση 

admin

Το 11ο Σαμιακό Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα: Οι νικητές

admin

Εκδήλωση «Υπέρμαχος Στρατηγός, Υπέρμαχοι Αγωνιστές» στη Σάμο – Ένας φόρος τιμής στους ήρωες του 1821

admin

«Σύμφωνο Επιβίωσης» : Ο Κρόμπας και ο Ελευθερίου «εισέβαλαν» στο Γενικό Λύκειο Σάμου

admin