21.7 C
Σάμος
19/04/2025
Σαμιακά

Πικετοφορία για την Παλαιστίνη

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Μάρτη στις 6 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, με κύριο σύνθημα: “Αγώνας μέχρι τέλους, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά”.

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στην κλιμάκωση της βίας στη Γάζα και την Παλαιστίνη, με χιλιάδες νεκρούς και καταστροφές. Η Επιτροπή καλεί σε συμμετοχή όλους τους πολίτες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό και απαιτώντας τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

 

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Σάμος 24-3-2025

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΗ – ΣΤΙΣ 6 μμ- ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΘΙΟΥ

 

Το Ισραήλ, το κράτος – δολοφόνος  γράφει – όπως αναμενόταν- την εκεχειρία «στα παλιά του τα παπούτσια» και με την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ και του «ειρηνιστή» Τράμπ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή στον παλαιστινιακό λαό.

Στη Γάζα η γενοκτονία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Από τον Οκτώβριο του 2023 περισσότεροι από 50.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ  11.000 παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των Ισραηλινών βομβαρδισμών. Μεγαλύτερο θύμα τα παιδιά με πάνω από 17.000 θανάτους.

Αντίστοιχα και στη Δυτική  Όχθη, χωρίς το πρόσχημα της Χαμάς, η ισραηλινή  βία εντείνεται με καθημερινές εισβολές , συλλήψεις , νεκρούς και τραυματίες.

Η ισραηλινή επιθετικότητα κατευθύνεται και στη Συρία, το Λίβανο και την Υεμένη, όπου γίνονται κοινοί βομβαρδισμοί με τις ΗΠΑ, πυροδοτώντας την  κλιμάκωση  και γενίκευση  του πολέμου, με στόχο να υπάρξει γενικότερη εκκαθάριση της Μέσης Ανατολής από όσους αντιδρούν στα σχέδια των Αμερικανών  και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και του τοποτηρητή τους , του Ισραήλ.

Αντικείμενο της βαρβαρότητας, είναι η ληστρική εκμετάλλευση του ενεργειακού  πλούτου της περιοχής και της παλαιστινιακής ΑΟΖ, και η διασφάλιση του νέου (Ινδικού) δρόμου μεταφορών Ινδία- Αραβική χερσόνησος- Παλαιστίνη- Κύπρος – Ελλάδα – Ευρώπη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, για την εξασφάλιση μεριδίου στην αστική τάξη της Ελλάδας , η κυβέρνηση της ΝΔ με την ένοχη σιωπή και υποστήριξη των άλλων αστικών κομμάτων εμπλέκει το λαό μας και τη χώρα μας, με την ενεργή υποστήριξη των δολοφόνων του Ισραήλ. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για:

  • Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής.
  • Καταδίκη του κράτους – δολοφόνο, του Ισραήλ και των συμμάχων του, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.
  • Όχι στα σχέδια εξορίας των Παλαιστινίων σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής που μεθοδεύουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις στη Γάζα, το Λίβανο , τη Συρία και την Υεμένη.
  • Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αγώνας μέχρι τέλους. Με την Παλαιστίνη  ως  τη Λευτεριά

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Related posts

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σάμου

admin

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο: Κατάνυξη και παράδοση στους Επιταφίους της Πόλης

admin

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin