27/08/2025
Σαμιακά

Samos Vin Doux:Το πρώτο χρυσό της χρονιάς στο Berliner Wine Trophy

Περιγραφή εικόνας

To Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2022, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 20.250 κρασιά από όλον τον κόσμο! 

 

Το «Berliner Wine Trophy» έχει εξελιχτεί στον διαγωνισμό κρασιού με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γερμανία και θεωρείται από τους οινόφιλους ως ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο καθώς τελεί υπό την αιγίδα του OIV και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων (UIOE). Το BWT συγκεντρώνει συμμετοχές από 41 χώρες, ενώ οι 700 κριτές του είναι κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων, «το Berliner Wine Trophy πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σκληρούς διαγωνισμούς στην οινική σκηνή».

Σε αυτόν τον αξιόπιστο διαγωνισμό, το υπέροχο Samos Vin Doux, η «ναυαρχίδα» των γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, κέρδισε επάξια το πρώτο χρυσό βραβείο της χρονιάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των διεθνών του διακρίσεων του σε 73! Σημειώνεται ότι, δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά κατά την τελευταία τριακονταπεντετία, που αυτό το κρασί να μην έχει πάρει βραβείο σε κάθε διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει.

Η σαμιώτικη γη, με την επίδραση του ήλιου και του αιγαιοπελαγίτικου ανέμου, ανατρέφει σε ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες το διεθνώς αναγνωρισμένο λευκό μικρόρωγο μοσχάτο. Αυτό που κάνει το Samos Vin Doux, μοναδικό!

Τόσο η όψη, όσο και η οσμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού εκφράζοντας με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα. Η πρώτη επαφή με το στόμα είναι εκρηκτική καθώς στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων.

Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10o C. Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη.

Σερβίρεται όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή και σε ήσυχες απογευματινές ανάπαυλες με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς. Είναι ο απόλυτος συνοδός του ώριμου πεπονιού, ενώ επιδόρπια, τυριά, φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα λατρεύουν το Samos Vin Doux. To πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει επίσης μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών Cocktails.

Related posts

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin