25/02/2025
Σαμιακά

Samos Vin Doux:Το πρώτο χρυσό της χρονιάς στο Berliner Wine Trophy

To Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2022, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 20.250 κρασιά από όλον τον κόσμο! 

 

Το «Berliner Wine Trophy» έχει εξελιχτεί στον διαγωνισμό κρασιού με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γερμανία και θεωρείται από τους οινόφιλους ως ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο καθώς τελεί υπό την αιγίδα του OIV και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων (UIOE). Το BWT συγκεντρώνει συμμετοχές από 41 χώρες, ενώ οι 700 κριτές του είναι κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων, «το Berliner Wine Trophy πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σκληρούς διαγωνισμούς στην οινική σκηνή».

Σε αυτόν τον αξιόπιστο διαγωνισμό, το υπέροχο Samos Vin Doux, η «ναυαρχίδα» των γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, κέρδισε επάξια το πρώτο χρυσό βραβείο της χρονιάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των διεθνών του διακρίσεων του σε 73! Σημειώνεται ότι, δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά κατά την τελευταία τριακονταπεντετία, που αυτό το κρασί να μην έχει πάρει βραβείο σε κάθε διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει.

Η σαμιώτικη γη, με την επίδραση του ήλιου και του αιγαιοπελαγίτικου ανέμου, ανατρέφει σε ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες το διεθνώς αναγνωρισμένο λευκό μικρόρωγο μοσχάτο. Αυτό που κάνει το Samos Vin Doux, μοναδικό!

Τόσο η όψη, όσο και η οσμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού εκφράζοντας με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα. Η πρώτη επαφή με το στόμα είναι εκρηκτική καθώς στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων.

Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10o C. Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη.

Σερβίρεται όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή και σε ήσυχες απογευματινές ανάπαυλες με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς. Είναι ο απόλυτος συνοδός του ώριμου πεπονιού, ενώ επιδόρπια, τυριά, φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα λατρεύουν το Samos Vin Doux. To πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει επίσης μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών Cocktails.

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΥ Καρλοβασίου στις 7 Μαρτίου

admin

Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας το 2025 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Κάλεσμα σε απεργία για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin