12.8 C
Σάμος
29/11/2024
Σαμιακά

Samos Vin Doux:Το πρώτο χρυσό της χρονιάς στο Berliner Wine Trophy

To Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2022, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 20.250 κρασιά από όλον τον κόσμο! 

 

Το «Berliner Wine Trophy» έχει εξελιχτεί στον διαγωνισμό κρασιού με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γερμανία και θεωρείται από τους οινόφιλους ως ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο καθώς τελεί υπό την αιγίδα του OIV και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων (UIOE). Το BWT συγκεντρώνει συμμετοχές από 41 χώρες, ενώ οι 700 κριτές του είναι κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων, «το Berliner Wine Trophy πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σκληρούς διαγωνισμούς στην οινική σκηνή».

Σε αυτόν τον αξιόπιστο διαγωνισμό, το υπέροχο Samos Vin Doux, η «ναυαρχίδα» των γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, κέρδισε επάξια το πρώτο χρυσό βραβείο της χρονιάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των διεθνών του διακρίσεων του σε 73! Σημειώνεται ότι, δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά κατά την τελευταία τριακονταπεντετία, που αυτό το κρασί να μην έχει πάρει βραβείο σε κάθε διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει.

Η σαμιώτικη γη, με την επίδραση του ήλιου και του αιγαιοπελαγίτικου ανέμου, ανατρέφει σε ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες το διεθνώς αναγνωρισμένο λευκό μικρόρωγο μοσχάτο. Αυτό που κάνει το Samos Vin Doux, μοναδικό!

Τόσο η όψη, όσο και η οσμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού εκφράζοντας με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα. Η πρώτη επαφή με το στόμα είναι εκρηκτική καθώς στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων.

Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10o C. Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη.

Σερβίρεται όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή και σε ήσυχες απογευματινές ανάπαυλες με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς. Είναι ο απόλυτος συνοδός του ώριμου πεπονιού, ενώ επιδόρπια, τυριά, φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα λατρεύουν το Samos Vin Doux. To πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει επίσης μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών Cocktails.

Related posts

Το Εργατικό Κέντρο για τα πολύνεκρα ναυάγια στη Σάμο

admin

Ανδρέας Λαγός: Ο Σαμιώτης σεφ που μαγείρεψε για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

admin

150.000 επισκέπτες από Τουρκία στη Σάμο φέτος

admin

Στήριξη στις διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Ενημερωτική Συνάντηση Δημοσιογράφων από τη Fraport Greece στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος»

admin

Ηγετικός ρόλος της KRIKOS AE στις τεχνολογίες χωρίς εκσκαφή

admin

Παγκόσμια διάκριση για την ομάδα Pi Force του ΓΕΛ Σάμου στους τελικούς F1 in Schools

admin

Επίσημη Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, κ. Γεωργίου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

admin

Εσπερίδα με θέμα την Αναπηρία στη Σάμο

admin