02/09/2026
Σαμιακά

Στο βάθρο του Ημιμαραθωνίου Χίου ο Δημήτρης Σκαπέτης

Σκαπέτης τρίτος στη Χίο

Την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του 14ου Ημιμαραθωνίου Χίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου, κατέκτησε ο Δημήτρης Σκαπέτης από τη Σάμο. Ο Σαμιώτης δρομέας κάλυψε τα 21,1 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1:21:26, προσθέτοντας ακόμα μία επιτυχία στο ενεργητικό του.

Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ανάργυρος Ρούσσος με χρόνο 1:18:27, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος με 1:19:02.

Η διαδρομή είχε ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα Θυμιανά, διασχίζοντας τους παραδοσιακούς οικισμούς Θυμιανά και Φραγκοβούνι στον Κάμπο της Χίου. Στη διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους 171 αθλητές, μεταξύ των οποίων 127 άνδρες και 44 γυναίκες.

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 950 τερματισμοί στους αγώνες των 21,1 χλμ., 10,5 χλμ., 5 χλμ. και 1,5 χλμ. Το προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης είχε καταγραφεί το 2024, όταν είχαν τερματίσει 781 δρομείς.

Η διάκριση του Δημήτρη Σκαπέτη στη Χίο επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις.

Φωτογραφία: Chiosphotos / Κωνσταντίνος Μηλ. Αναγνώστου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΕΚ Σάμου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2026-2027

Δύο εκθέσεις οπλικών συστημάτων από την 79 ΑΔΤΕ σε Βαθύ και Καρλόβασι

Νίκος Μελάς ο νέος δήμαρχος Φούρνων Κορσεών

Παραιτήθηκε μετά από 25 χρόνια η κοινωνική λειτουργός Τόνια Κονταξή. Μιλά για απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου

ΚΕΦΙΑΠ Σάμου με μόλις δύο φυσικοθεραπευτές μετά την παραίτηση κοινωνικής λειτουργού

«Κι εμείς αύριο αν αρρωστήσουμε, πού θα πάμε;»: Η Ένωση Αστυνομικών στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου