16/08/2026
Περιφερειακά

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

dav
dav

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του για την Σάμο παρουσίασε απόψε στο ξενοδοχείο “Σάμος” ο επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Γιάννης Σπιλάνης.


Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους αλλα και συνεργάτες του. Πρόκειται για τον γιατρό και πρώην Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα, την Συντονίστρια Επ. Έρευνας Δράσεων Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, κ Αναστασία Μήλιου και τον επιχειρηματία, άριστο γνώστη επί των τουριστικών θεμάτων κ. Ηλία Γιαννουλόπουλο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού ειδικότερα στη Σάμο που παρουσιάζει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

Για το θέμα του τουρισμού ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται για τον τουρισμό εδώ και 20 χρόνια είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά για την αναζωογόνηση του Βαθιού τόνισε ότι αυτή περνά μέσα από την ανάδειξη της ιστορικότητας του, της δημιουργικής αξιοποίησης των όποιων παρεμβάσεων έχουν γίνει και τον σχεδιασμό νέων.

Το Επικούρειο μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο ενημέρωσης για την ιστορία της Σάμου με βάση την έκδοση “Σάμος, η πατρίδα μου”, του Ιδρύματος Δημήτριου, των ΓΑΚ και της Δ/νσης Εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις συνεργάτες της «Συμπαράταξης Πολιτών» όπου αναλύσαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον συνδυασμό , τη Σάμο αλλά και συνολικά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου του συνδυασμού «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» κ. Νίκος Ζάχαρης ,ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κ. Νίκος Κακλαμάνης ,ο διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος και φίλοι του συνδυασμού.



G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος