25 C
Σάμος
17/06/2025
Σαμιακά

Tα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο WINE 2 WINE FEST ΠΑΤΡΑΣ

WINE 2 WINE FEST στην ΠΑΤΡΑ

Tα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά το παρών.

Μια ξεχωριστή έκθεση κρασιού διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 στον υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας χώρο του Οmega Yacht Club, στην Πάτρα.

Οι διοργανωτές, Ανδρέας Τζούδας και Άκης Ξένος που έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους για την άριστη γνώση τους στην οινική παραγωγή καθώς είναι απόφοιτοι της W.S.P.C ltd, έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό κι έστησαν ένα αξέχαστο event, μια πραγματική «γιορτή» για το κρασί!

κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά το παρών στο εξαιρετικό αυτό φεστιβάλ, στα πλαίσια συνεργασίας με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ και κατέδειξαν στο πολυπληθές κοινό που προσήλθε, το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα που παράγει τα εκπληκτικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά από άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο.

Η σειρά των «Άθικτων Οίνων» (Βουνίτης, Προφήτης και Ερημίτης) του ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του οίνου αλλά και των οινόφιλων επισκεπτών. Το ημίξηρο λευκό ΒΑΒΕΛ με τη μεγάλη ισορροπία στη γεύση και αρμονία στην επίγευση καθώς και το ημίξηρο ροζέ ΒΑΒΕΛ με το υπέροχο σομόν απαλό χρώμα με τις βιολετί  αποχρώσεις, έκλεψαν τις καρδιές όλου του νεανικού κόσμου, ενώ τα «Αρχέγονα Εδάφη» έτυχαν εξαιρετικών σχολίων από τους γνώστες των εκλεκτών οίνων. Όσο για το εκπληκτικό, συλλεκτικό και παλαιωμένο «Samos 1963», με την ανεκτίμητη ποιότητα αλλά και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα, η οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τον πλούτο των πυκνών αρωμάτων που πλαισιώνουν τη μοναδική του γεύση, έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο!

Κατά γενική ομολογία, στην αψεγάδιαστη αυτή διοργάνωση που έχει όλα τα στοιχεία ώστε να γίνει θεσμός, τα οινοποιεία που συμμετείχαν κατάφεραν να «μιλήσουν» στη διεθνή οινική γλώσσα με τρόπο σύγχρονο και μια αισθητική προσέγγιση που άφησε ικανοποιημένους και τους πιο δύσκολους οινόφιλους. Στην ουσία, οι επισκέπτες μπόρεσαν να εξερευνήσουν οινικά όλη τη χώρα, μέσω των συμμετοχών από τα καλύτερα μικρά και μεγάλα οινοποιεία της πατρίδας μας, αλλά και να δοκιμάσουν κρασιά, ποικιλίες και ετικέτες, που ίσως αλλιώς και να μην τα είχαν γνωρίσει.

Στο οινικό αυτό «ταξίδι» ο Συνεταιρισμός της Σάμου, εμφανίστηκε να έχει ακόμη μια φορά, πρωτεύοντα ρόλο!

 

Related posts

Μ. Κάρλας: Να διεκδικήσουμε Ανώτατη Σχολή Μουσικών Σπουδών στην πρωτεύουσα της Σάμου

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin