01/09/2026
Σαμιακά

Τέμπη: Η ανατριχιαστική ομιλία της θείας για τη νεαρή Ανυσία απο τη Σάμο

474759350_1349373463120364_810266282877029364_n

Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο, προς τιμήν των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Οι δράσεις έλαβαν χώρα σε δύο κεντρικά σημεία του νησιού, την Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και την Πλατεία Καρλοβάσου, συγκεντρώνοντας πολίτες κάθε ηλικίας που εξέφρασαν τη οργή τους και την απαίτησή τους για δικαιοσύνη.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η δημόσια παρέμβαση στη συγκέντρωση στο Καρλόβασι, όπου μίλησε η θεία της Ανυσίας, της 26χρονης από τον Μαραθόκαμπο, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η ομιλία της αναφέρθηκε λεπτομερώς στις τραγικές στιγμές που βίωσε η οικογένεια της Ανυσίας, από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες στο νοσοκομείο όπου η νεαρή γυναίκα πάλευε για τη ζωή της.

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «28/2/23. Ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα ήρθε ένα τηλεφώνημα για να αλλάξει τα πάντα για όλους μας. Ενημερώνουν την αδερφή μου για ένα ατύχημα, ένα ατύχημα που στην πορεία αποδεικνύεται έγκλημα και μάλιστα με δόλο. Τα λόγια λίγα από ένα άγνωστο «Η Ανυσία είναι εν ζωή και θέλει να σας μιλήσει» και με την Ανυσία να ψιθυρίζει «Μαμά σας έφερα φουρτούνες, πονάω πολύ, καίγομαι».

Η παρέμβασή της σκοπό είχε να αναδείξει την ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας, αλλά και να ενισχύσει το συλλογικό αίτημα για απόδοση ευθυνών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Με πλήθος πιστών η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στη Σάμο

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2026: Πού και πότε γίνονται ψεκασμοί

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Σάμος: Στα 20,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος των καταλυμάτων και στα 13,8 εκατ. η εστίαση στο β΄ τρίμηνο του 2026

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Η υπογραφή σου είναι η δύναμή μας», συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: Στο συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση