Εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Σάμο έγιναν 342 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις σε οδηγούς.
Συνολικά στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου διενεργήθηκαν 1.621 έλεγχοι και καταγράφηκαν 24 παραβάσεις, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους». Η δράση αφορά οδηγούς δίκυκλων, τρίκυκλων, οχημάτων ATV, γνωστών ως «γουρούνες», αλλά και οδηγούς Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων.
Από τις 24 παραβάσεις, οι 17 αφορούσαν οδηγούς δικύκλων, οι 4 οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. και οι 3 συνεπιβάτες. Στη Λέσβο έγιναν 542 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις, ενώ στη Χίο πραγματοποιήθηκαν 737 έλεγχοι και καταγράφηκαν 6 παραβάσεις.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει την εντατικοποίηση των ελέγχων με τη γραμμή αυστηρότερης εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι η χρήση κράνους δεν είναι μόνο νομική υποχρέωση αλλά βασικό μέτρο προστασίας για οδηγούς και συνεπιβάτες.
