27/04/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Απάτη με δήθεν επένδυση – Άρπαξαν 608.955 ευρώ και τα έκαναν κρυπτονομίσματα

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνίασε μια υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, με συνολική ζημία 608.955 ευρώ, που διαπράχθηκε από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2023. Θύμα της απάτης ήταν μια κάτοικος Χίου, ενώ δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 27 ετών ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη.

Όλα ξεκίνησαν με μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας, κατάφεραν να πείσουν το θύμα να εγκαταστήσει λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή της. Με τη χρήση των προσωπικών της στοιχείων, δημιούργησαν λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και μετέφεραν εκεί τμηματικά τα χρήματα.

Η αστυνομική έρευνα με τη χρήση ανάλυσης χρηματοροών και ιχνηλάτησης συναλλαγών αποκάλυψε ότι μέρος των χρημάτων κατέληξε σε λογαριασμούς των δύο δραστών σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη φάση της προανακριτικής διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Τροχαίο στο Καρλόβασι: Δύο τραυματίες από ανατροπή μοτοσικλέτας

Νέα συμφωνία για επιθεώρηση πλοίων ελληνικής σημαίας

Στο αεροδρόμιο Σάμου σύλληψη αλλοδαπού που επιχείρησε να φύγει με πλαστό έγγραφο ασύλου

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο – ενημέρωση για το έργο και τα προβλήματα της Υπηρεσίας

Ανήλικος έκλεψε ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών, κινητό και ρούχα από σπίτι στο Μαλαγάρι – στη δικογραφία και ο γονιός του

Δύο αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν για κλοπή κινητού 1.500 ευρώ στη ΚΕΔΝ Σάμου