23/10/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης: Δεν θα γίνουν τα νησιά μας κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους μετανάστες

metanastes

Στο χτεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας ΕΣΤΙΑ δημοσιεύεται ρεπορτάζ από την πρόσφατη επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και την δομή μεταναστών της Μαλακάσας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο λόγος της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου ήταν η επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία στις χώρες πρώτης υποδοχής δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία. Γίνεται εκτενής αναφορά στην Βάστρια και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν εκεί χιλιάδες μετανάστες που θα επιστραφούν.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου δηλώνει με τον εντονότερο τόνο, ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης. Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν αποδέχονται να αλλάξουν ξανά προς το δυσμενέστερο οι ζωές τους.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Μουτζούρης: Δεν θα γίνουν τα νησιά μας κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους μετανάστες

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Αντικατάσταση του 50% των ταξί με πολυθέσια

Βόρειο Αιγαίο: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ζητούν λύσεις για τις φοιτητικές εστίες

Μουτζούρης για τα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Βαθιά οδύνη και οργή» για τους 12 νεκρούς

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»