22/08/2026
Σαμιακά

Η Σάμος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025”

exoikonomo-afisa-1024x576

 

Μία σημαντική εξέλιξη προέκυψε σχετικά με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η σεισμόπληκτη Σάμος συμπεριλήφθηκε τελικά στις περιοχές που εντάσσονται στις ειδικές ρυθμίσεις του προγράμματος.

Αν και στην αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Σάμος δεν περιλαμβανόταν, η παρέμβαση του  Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, οδήγησε σε αναθεώρηση. Μετά από απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, που συγκλήθηκε υπό την ηγεσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, αποφασίστηκε η ένταξη της Σάμου στις περιοχές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ο Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ενέργειές τους για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη

Στα σκαριά ξενώνας φιλοξενίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Σάμο μέσω του LEADER