27/04/2026
Σαμιακά

Καλλιτεχνικό Σκάκι στη Σάμο – Αποτελέσματα & συμμετοχές

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 9ο Κύπελλο Ελλάδας στην Επίλυση Σκακιστικών Προβλημάτων, μία διοργάνωση που ανήκει στον ιδιαίτερο χώρο του «Καλλιτεχνικού Σκακιού». Το κύπελλο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για σκακιστές όλων των επιπέδων να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους μέσα από την επίλυση σκακιστικών προβλημάτων διαφόρων ειδών.

Η διοργάνωση, η οποία φέρει την υπογραφή του Εθνικού Μετρ και Πρωταθλητή στο Καλλιτεχνικό Σκάκι, Νίκου Μενδρινού, και της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, συγκέντρωσε για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον των σκακιστών.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη συνεχή βροχόπτωση, αρκετοί συμμετέχοντες δεν δίστασαν να δώσουν το «παρών». Συγκεκριμένα, 11 σκακιστές από το Μέλισσο, τη Σχολική Σκακιστική Λέσχη Jose Raul Capablanca του ΓΕΛ Καρλοβάσου και φοιτητές από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγκεντρώθηκαν στο ΓΕΛ Καρλοβάσου για να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό σκακιστικό διαγώνισμα. Οι σκακιστές του Μέλισσου από το Βαθύ εξετάστηκαν στην Βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ Σάμου.

Μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ανακοινώθηκαν οι ανεπίσημες βαθμολογίες για τους συμμετέχοντες της Σάμου. Οι τρεις πρώτοι της τελικής κατάταξης είναι οι εξής:

  • Σδρέγας Θοδωρής, φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • Καλατζής Άγγελος, μαθητής της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Καρλοβάσου.
  • Τζουάνος Γιώργος, μαθητής της Α’ τάξης του ΓΕΛ Καρλοβάσου.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επερχόμενο Χριστουγεννιάτικο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο ΓΕΛ Καρλοβάσου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Ιωάννα Καραγιάννη τερμάτισε στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Απεργία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Σάμος: Εννέα γιατροί παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό σε εσπερίδα του «ΕυΠο»

Δώδεκα χρονών σκυλίτσα κακοποιήθηκε άγρια στη Σάμο

Διεθνής διάκριση για το εστιατόριο «Αφροδίτη» στο Πυθαγόρειο και τον Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Δύο συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Σάμο με αμοιβή 3.000 ευρώ ανά άτομο