16.7 C
Σάμος
30/10/2025
Σαμιακά

Ένα νεκρό, ακρωτηριασμένο, ζωνοδέλφινο κατέληξε στις ακτές της Σάμου

Ένα νεκρό, ακρωτηριασμένο, ζωνοδέλφινο κατέληξε στις ακτές της Σάμου με τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών. Η ουρά του δελφινιού ήταν κομμένη και ήταν τρυπημένο με αιχμηρό αντικείμενο – γεγονός που αποδεικνύει την ηθελημένη θανάτωση του.

Σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών και δεδομένου ότι τα ζωνοδέλφινα ζουν στο ανοιχτό πέλαγος μακριά από τις ακτές, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο δελφίνι θανατώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Χίου και Τουρκίας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε αντίστοιχο περιστατικό στη συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα αποκλειστικά από μεγάλα αλιευτικά σκάφη – μηχανότρατες– τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος προσπαθούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σκάφος, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των αλιευτικών σκαφών κατά τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα συνεχίζουμε την παρατήρηση στις ακτές με στόχο τον εντοπισμό άλλων δελφινιών που είναι πιθανό να έχουν εκβραστεί, δεδομένου ότι στα περιστατικά θανατώσεων και ακρωτηριασμών συχνά εντοπίζουμε περισσότερα από ένα δελφίνια.

Related posts

Εκλογές Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου Σάμου από 8 έως 19 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι περιοχές

admin

Ξεκινά τη Δευτέρα το γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος: «Η ελπίδα μας αναπτερώνεται για την αποκατάσταση των Ιερών Ναών»

admin

Ολυμπιακός: Μεγάλη δωρεά για την αποκατάσταση του κτηρίου Μώραλη στη Σάμο

admin

Νεκρή μεσογειακή φώκια εντοπίστηκε νότια της Σάμου

admin

Ανοιχτή επιστολή του Τ.Ε.Ε. Σάμου προς τον Πρωθυπουργό: «Στον επόμενο, μεσαίας ή μεγάλης έντασης σεισμό στη Σάμο θα γίνει μακελειό»

admin

Συγκινεί ο πατέρας της 11χρονης Καλλιόπης από τη Σάμο: «Η βοήθειά σας είναι υπέρ αρκετή»

admin

Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Σάμου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

admin

Το πιο όμορφο «ΟΧΙ» ειπώθηκε από εννέα παιδιά στον Πλάτανο Σάμου

admin