14/09/2025
Πολιτικά

Αδ. Γεωργιάδης : Τα κλειστά κέντρα είναι για το καλό. Τι λέει στους Σαμιώτες

Για το σχέδιο της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αγωνία των κατοίκων αλλά τους διαβεβαίωσε ότι «το σχέδιο με τα κλειστά κέντρα είναι για το καλό».

«Θέλω να πω στους κατοίκους της Σαμου: Τι είναι καλύτερο; Να έχουν ένα ανοιχτό κέντρο στο οποίο μπαινοβγαίνουν ή ένα κλειστό κέντρο, φυλασσόμενο, στο οποίο θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η ΝΔ υλοποιεί με αυτό τον τρόπο μια βασική προεκλογική της δέσμευση στο προσφυγικό. Είπε επίσης πως πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο που «χρειάζεται κάποιο χρόνο να αποδώσει και θα αποδώσει».

Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό – Έρχονται μαζικές απελάσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για πολιτικούς λόγους. Προανήγγειλε μαζικές απελάσεις από τις αρχές του 2020.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να κάνει πολιτική. Το ξέραμε. Αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτόν έχουμε δίπλα μας. Το θέμα είναι εμείς πως θα χειριστούμε το ζήτημα. Με την αλλαγή του νόμου και του κλειστού τύπου κέντρα θα αρχίσουν οι μαζικές απελάσεις από τις αρχές του επόμενου χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: skai.gr

 

Related posts

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε 120 οικισμούς και χωριά της Σάμου απο το 2027

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για το Επικούρειο

admin

Φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποιοι κερδίζουν

admin

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην τελετή της επίσημης αναγνώρισης της Καστανιάς ως «Τόπος Μαρτυρίου»

admin

Διαμαντοπούλου: “Όπως η Κούπα του Πυθαγόρα, έτσι και η κυβέρνηση θα αδειάσει”

admin

Το «Φως εξ Ανατολών»

admin

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ηλία Καλύβα

admin

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το προσφυγικό, την μεταναστευτική πολιτική

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin