10/11/2025
Πολιτικά

Αναφορά του Α. Μιχαηλίδη για τους δασικούς χάρτες στο Β. Αιγαίο

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Παντελή Μπουρνιά σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών.

Παρότι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί πράγματι περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αναγκαιότητα και δεν μπορεί να εκκρεμεί εσαεί, μια στρεβλή αποτύπωση των δεδομένων θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό, στη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών έβριθε λαθών και ανακριβειών.

Με την Αναφορά που κατατέθηκε μεταφέρονται τα αιτήματα αφενός για χορήγηση ικανής παράτασης, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας – και άρα πλέον της πρόσφατα δοθείσας ως την 31η Ιουλίου – για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφετέρου την ανάληψη από το Υπουργείο κάθε επιπλέον κόστους απαραίτητου για τη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Related posts

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

admin

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin