23/07/2026
Πολιτικά

Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 η παροχή οικονομικού βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο

mitarakis

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 την παροχή οικονομικού βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο  

Το “πρόγραμμα παροχής οικονομικού βοηθήματος ως υλική συνθήκη υποδοχής σε αιτούντες διεθνή προστασία” που υλοποιείται από το 2017, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με απευθείας έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου 2021, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ενώ παρέχεται στα πλαίσια των υποχρεώσεων της χώρας  σύμφωνα με την Οδηγία 2013/33 ΕΕ σχετικά με τις” απαιτήσεις για την υποδοχή αιτούντων διεθνή προστασία”. 

Με αυτή τη μετάβαση και σε συνδυασμό με την ανάληψη υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος ΕΣΤΙΑ που ανέλαβε το Υπουργείο από τον Σεπτέμβριο του 2020 (ESTIA II και κατόπιν ESTIA 2021) καλύπτονται οι σχετικές υποχρεώσεις της χώρας για παροχή υλικών συνθηκών στους αιτούντες άσυλο. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχαριστεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη την ως τώρα συνεργασία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση. 

Η μετάβαση των σχετικών προγραμμάτων από τους διεθνείς οργανισμούς στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  αποτελεί σημαντικό βήμα και εντάσσεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για πλήρη ανάκτηση του ελέγχου στο Μεταναστευτικό.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ελεύθερα διαμορφώνονται οι ναύλοι για τη Σάμο»: Ο Κικίλιας απαντά στη Βουλή για το ακριβό κόστος μεταφοράς

Στη Σάμο η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Καρλόβασι: Εγκαθίσταται ο ανάδοχος για την επισκευή του σεισμόπληκτου ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία Μενδώνη

Το Καρλόβασι αποκτά Εσπερινό ΕΠΑ.Λ με τέσσερις τομείς

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει δύο έργα πολιτισμού στη Σάμο

«Στοχοποίηση των προσφύγων» καταγγέλλει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τη σύσκεψη του δήμου