28.3 C
Σάμος
17/06/2025
Σαμιακά

Αυτοψίες: 1.500 κτίρια κίτρινα και 18 κατεδαφιστέα

Τις αυτοψίες σε κτίρια, στην πόλη και τα χωριά, συνεχίζουν στη σεισμόπληκτη Σάμο κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι και την Πέμπτη, είχαν ελεγχθεί συνολικά 2.436 κτήρια.

Από αυτά, τα 1.500 χρήζουν επανελέγχων και τα 18 έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέα, ενώ τα υπόλοιπα δεν έχουν πρόβλημα.

Το βράδυ της Πέμπτης, προληπτικά ο δήμος Ανατολικής Σάμου προχώρησε σε οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού από συγκεριμένες, επικίνδυνες περιοχές της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, με τη συνδρομής της ΕΛΑΣ, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακά καταλύματα προκειμένου να προστατευτούν από τους κινδύνους που διατρέχουν από κατολισθητικά φαινόμενα κι από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτηρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Την ίδια ώρα, με επείγουσα επιστολή του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, καλεί όλους τους δήμους της χώρας να αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, το αργότερο ως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, κατάλογο των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων, με αναγραφή της ακριβούς διεύθυνσης αυτών, προκειμένου το υπουργείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία.

naftemporiki.gr

Related posts

Μ. Κάρλας: Να διεκδικήσουμε Ανώτατη Σχολή Μουσικών Σπουδών στην πρωτεύουσα της Σάμου

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Pathos Private Villas στη Σάμο δια χειρός iArk Boutique Digital Agency

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin