21.1 C
Σάμος
05/11/2025
Σαμιακά

Β. Αιγαίο: Μεγάλη Εβδομάδα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά η πληρωμή στις επιχειρήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του πρώτου εξαμήνου του 2021. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, αφορά 9.500 επιχειρήσεις σε όλο το νησιωτικό χώρο, ενώ το ποσό που θα δοθεί θα φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο αφορά σε 1979 επιχειρήσεις όπου θα λάβουν 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Θ’ ακολουθήσει η πληρωμή στους ωφελούμενους νησιώτες για τους μήνες Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτουλάκης, το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζει ένα σχέδιο επιχορήγησης λειτουργίας των ακτοπλοϊκών γραμμών «ώστε να επαναφέρουν τις χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια. Μας ενδιαφέρει μια σταθερότητα στα δρομολόγια χωρίς την αύξηση των τιμών. Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά εμείς επιμένουμε στην έγκριση του σχεδίου».

Related posts

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

4 Νοεμβρίου 1996: Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα έξω από το Βαθύ της Σάμου

admin

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin