22/08/2026
Δήμος

Ανατροπή:Πολύ καλοί στην θεωρία και όχι στην πράξη

anatroph-armonia-2

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2018, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση ενός καλογραμμένου και πλήρους οδηγού, η ψήφιση της χάρτας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών της Σάμου, η οποία ενημερώνει αναλυτικά ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις των πολιτών έναντι του δήμου.

Μέσα στο κείμενο αυτού του οδηγού αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε όποιον υπέβαλε αναφορά σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης, ότι ο δήμος οφείλει να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικά για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία 50 ημερών.

Επειδή τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή, αλλά και ο δήμαρχος προσωπικά, φαίνονται ότι είναι πολύ καλοί στην θεωρία και όχι στην πράξη, και επειδή μια παροιμία λέει «η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της», να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή τα εξής:

  1. Τα περισσότερα έγγραφα την δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” δεν έχουν απαντηθεί ακόμα.
  2. Πολλά αιτήματα πολιτών ή και συλλόγων δεν έχουν λάβει τις προβλεπόμενες απαντήσεις.
  3. Οι εκπρόσωποι και πρόεδροι των κοινοτήτων δεν λαμβάνουν τις περισσότερες φορές απαντήσεις στα αιτήματά τους.
  4. Δεν στέλνονται οι ανάλογες απαντήσεις-ενημερώσεις στις αποφάσεις των συμβουλίων των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων, όπως ορίζει το άρθρο 87 του νόμου 3852/2010.

Ευελπιστούμε ότι με αυτό το κείμενο η δημοτική αρχή να αλλάξει νοοτροπία και να διεκπεραιώσει και τις δικές της υποχρεώσεις.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καστανιά Μαρτυρικό Χωριό: Εκδηλώσεις μνήμης για τους 44 εκτελεσμένους, 29-30 Αυγούστου

Η Δυτική Σάμος ξεμπλοκάρει την ταφή τριών μεταναστών που έμεναν για χρόνια στα ψυγεία του νοσοκομείου

Πάνω από 11.000 ευρώ σε δύο δικαιούχους από το Κληροδότημα Γερογιαννάκη στη Σάμο

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

202η Επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ης και 6ης Αυγούστου

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου