13/11/2025
Σαμιακά

Εκδήλωση για την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών, το Κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών Μαραθοκάμπου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Όρμου Μαραθοκάμπου και την Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου της ΟΓΕ, διοργάνωσαν εκδήλωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου  με θέμα “Ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας: Βιολογικές επιπτώσεις”. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μισιρλής, καθηγητής Βιοιατρικής Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο καθηγητής εξήγησε τι είναι και πως λειτουργεί η ακτινοβολία, ποιες συνέπειες από την επίδρασή της κι επομένως ποιες οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αναφέρθηκε στις πλέον αξιόπιστες έρευνες που αποδεικνύουν την επίδραση της ακτινοβολίας στην υγεία των ανθρώπων κι ανέφερε πειστικά παραδείγματα για το πως εμπόδιο στην προστασία των ανθρώπων μπαίνει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων τηλεπικοινωνιών, προϊόντων επικοινωνίας κλπ.

Εκ μέρους των φορέων δηλώθηκε η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων αλλά αφήνει απροστάτευτο το λαό. Αγώνας δεμένος με την πάλη και τις διεκδικήσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του λαού της περιοχής.

Related posts

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την κατάσταση της Πορφυριάδας

admin

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου

admin

Νοσοκομείο Σάμου – δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας

admin

Στη «Travel Turkey Izmir 2025» το Επιμελητήριο Σάμου με δικό του περίπτερο

admin

Αποζημιώσεις τώρα ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τις καταστροφές από το χαλάζι

admin

«Γυμναστική για το μυαλό και την καρδιά» στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Κακοκαιρία στο Καρλόβασι: Ισχυρή χαλαζόπτωση

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες στη Σάμο την Τρίτη

admin