Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση είχαν την ευκαιρία να κάνουν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ανά τον κόσμο εξαιτίας του covid19, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες, άνθρωποι της τέχνης και opinion leaders στα πλαίσια του 3ου Food Experience Graviera Naxos και του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wine».
Η κυκλαδίτικη κουζίνα και τα ονομαστά, ποιοτικά τυριά της ΕΑΣ Νάξου, πλαισιώθηκαν απολαυστικά από τα εκλεκτά Π.Ο.Π κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και από οίνους της ιταλικής Emilia Romagna.
Τα event «έντυσε» μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η Στέλλα Κονιτοπούλου ενώ τις στιγμές που έζησαν στο κυκλαδίτικο νησί μετέφεραν στις τηλεοπτικές οθόνες αλλά και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης: ο χαρισματικός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, αλλά και «πρεσβευτής» του «Samos Nectar», Χρήστος Νέζος. Ο παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος, η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα Μ.Μ.Ε. της χώρας, σεφ και food bloggers, καθώς και οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη και ο πάντα χαμογελαστός Αντώνης Λουδάρος.
Από τα πιο «ιδιαίτερα» σημεία της οινογευστικής παρουσίασης ήταν το… μάθημα στο «άρμεγμα της κατσίκας» που έλαβε χώρα στο παραδοσιακό «μιτάτο» ενός νεαρού βοσκού στην περιοχή Καστράκι.
Τα ΠΟΠ τυριά της ΕΑΣ Νάξου και οι διακριτές γεύσεις της νησιώτικης κουζίνας ανέδειξαν την ποιότητά τους καθώς συνδυάστηκαν με τα μοναδικά σαμιώτικα κρασιά, που κάθε φορά, καταφέρνουν να απογειώνουν το κέφι και την καλή διάθεση με τη φρουτώδη ανάσα και την αξεπέραστη γεύση τους!