19/06/2026
Σαμιακά

ΕΟΣ Σάμου: Παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022. Στο Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αναδείχθηκε ο σαμιακός αμπελώνας και ο μόχθος των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που παράγουν το εκλεκτότερο προιόν του νησιού, το μοσχάτο σταφύλι.

Αναδείχθηκαν τα «πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων. Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας του τόπου μας με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Κατά το πέρασμά του από το event προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δοκιμάσει το εκλεκτό σαμιώτικο κρασί! Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη και ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού, οινολάτρες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποζημιώσεις από τους Δήμους της Σάμου διεκδικούν όλο και περισσότεροι πολίτες για λακκούβες στους δρόμους

34χρονος στο Βαθύ κατείχε παράνομα βελγική ταυτότητα

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές