05/05/2026
Πολιτικά

Η Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες για όλες τις γυναίκες.

Ο ρόλος της γυναίκας αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια. Δικαιώματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα εδώ και δεκαετίες σε ολόκληρο τον πλανήτη, σχετικά με τη γυναίκα και τον ρόλο της, μόλις πρόσφατα έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται.

Μια γυναίκα είναι μητέρα, κόρη, εργαζόμενη, σύζυγος, φροντίζει το σπίτι και τους γύρω της. Όλες αυτές οι ευθύνες βαρύνουν τους ώμους της. Η προσφορά της είναι τεράστια και πολυσήμαντη γι αυτό και αξίζει να αναγνωρίζεται 365 μέρες το χρόνο!

H πανδημία επιδείνωσε τις συνθήκες ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο: Αύξηση της έμφυλης βίας, δύσκολη επιστροφή στην εργασία, πλήγμα στην ψυχική υγεία είναι τα κυριότερα προβλήματα που κατέγραψε έρευνα του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2021. Δυστυχώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας στιγματίζεται από το χαμό 17 γυναικών, που μέσα στο 2021 έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπήρξαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από μέρους των συντρόφων τους, θύματα γυναικοκτονίας. Οφείλουμε να είμαστε όλες ενωμένες, δυνατές και αποφασισμένες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Μαρία Παπαδάμ Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Σάμου Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Στην Κομισιόν φέρνει το ζήτημα των εξοντωτικών εφημεριών των εργαζομένων στο ΕΣΥ ο Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή τις καταγγελίες της παιδιάτρου στη Σάμο»

ΠΑΣΟΚ Σάμου: Το Νοσοκομείο στηρίζεται στην υπερεργασία και το φιλότιμο

ΚΚΕ Σάμου: Με έναν παιδίατρο δέκα χρόνια το νοσοκομείο

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένταξη του Τμήματος Μαθηματικών Σάμου στο 4ο πεδίο: «Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος» λέει η υπουργός Ζαχαράκη

ΚΚΕ Σάμου-Ικαρίας: «Το ίδιο κακόγουστο έργο» με τις προσλήψεις στην υγεία