21.1 C
Σάμος
05/11/2025
Δήμος

Δημιουργία «πάρκου τσέπης» πέριξ του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Σάμου

Ξεκινάει η ριζική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Σάμου, σημείο το οποίο περιλαμβάνει το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και το αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου.

Η πρόταση υπεβλήθη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντάχθηκε με το ποσό των 140.400,00 ευρώ.

Η δημιουργία «πάρκου τσέπης» θα αναβαθμίσει την περιοχή με νέο φωτισμό και ανανεωμένο εξοπλισμό και ο σχεδιασμός θα βασιστεί στις αρχές της αειφορίας με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι οδοί Αρχ.Κωνσταντίνου και Πατρ. Δαμιανού, θα πλακοστρωθούν και στο πάρκο τσέπης θα τοποθετηθούν παγκάκια, τραπέζια και σκίαστρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών. Το αστικό πράσινο θα λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους, και η διαμόρφωση θα συμβάλλει θετικά στην αισθητική της γειτονιάς, αλλά και στη ψυχολογία των δημοτών μας.

Η προσπάθεια συνεχίζεται , για τη δημιουργία παρκών που θα κάνουν την πόλη μας πιο βιώσιμη, πιο πράσινη , αναβαθμίζοντας τις γειτονιές μας και δίνοντας πνοή σε πρώην εγκαταλελειμμένους χώρους.

Related posts

Πρώτο βραβείο για τη Σάμο στα Greek Travel Awards 2025

admin

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ελλείψεις στα σχολεία

admin

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin