25.9 C
Σάμος
19/06/2025
Σαμιακά

Η εκτίμηση για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ», πατήστε ΕΔΩ.

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου Νέων Ελληνικών, Γιώργου Χρυσουδάκη του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα του σημερινού διαγωνίσματος ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Όπως, σημειώνεται:

«Το κεντρικό θέμα του κριτηρίου αξιολόγησης αφορά στην βία κατά των γυναικών.

Οι επιμέρους ερωτήσεις του κριτηρίου κινούνται στην γενική φιλοσοφία των πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια, με απολύτως κειμενο-κεντρική προσέγγιση, που απευθύνεται σε σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Το κείμενο αναφοράς στην Νεοελληνική Γλώσσα και στην Λογοτεχνία υποτυπώνει ένα σύγχρονο πρόβλημα για τα έμφυλα στερεότυπα και την βία κατά των γυναικών.

Οι υποψήφιοι, στην παραγωγή λόγου, καλούνται να αναπτύξουν και να τεκμηριώσουν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με τα φαινόμενα της παραβίασης των γυναικείων δικαιωμάτων και της συμβολής τους, ως νέας γενιάς στην επίτευξη της ισότητας των φύλλων».

Related posts

Επετειακή Εκδήλωση για τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευσέβιο

admin

Σαμιώτες Σκακιστές διακρίθηκαν στο 3ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Τούρκος τουρίστας πνίγηκε στους καταρράκτες στο Ποτάμι

admin

Εντυπωσιακή εκδήλωση Αστρονομίας φώτισε το Καρλόβασι: Το σύμπαν στα χέρια των μαθητών!

admin

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αστρονομικές δράσεις και παρατηρήσεις στη Σάμο!

admin

Valencia Basket Summer Camp: Ξεκίνησε στη Σάμο η μεγάλη γιορτή του Μπάσκετ!

admin

Ανοιχτές εκδηλώσεις από τα ΣΔΕ Βαθέος και Καρλοβάσου

admin

Μ. Κάρλας: Να διεκδικήσουμε Ανώτατη Σχολή Μουσικών Σπουδών στην πρωτεύουσα της Σάμου

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin