28.9 C
Σάμος
26/08/2025
Σαμιακά

Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου

Περιγραφή εικόνας

 

Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος  «MediterraneanCheeseandWine»που υλοποιεί επιτυχώς η Οικονομοτεχνική.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelinεστιατόριο«maiBeck FÜR DICH», οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.

Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοιοίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξουσυνδυασμένα με SamosVinDoux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από SamosGrandCru,μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό SamosNectarκαι για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο SamosAnthemis.

Άψογος οικοδεσπότης ο Έλληνας blogger και sommelier Τόνυ Ασκητής.

 

Related posts

Τ.Ε.Ε.: Σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin