21.7 C
Σάμος
14/10/2025
Σαμιακά

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου ΚΥΤ στη Σάμο

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή Ζερβού.

Οι περισσότεροι οικίσκοι έχουν τοποθετηθεί εντός της νέας δομής, ενώ υπάρχουν και αρκετοί, που βρίσκονται εκτός του χώρου του ΚΥΤ οι οποίοι όπως αναγράφουν πάνω τους προέρχονται από την Τουρκία.

Η περίφραξη όπως φαίνεται έχει τελειώσει ενώ συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες.

Σκοπός του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να κλείσει οριστικά το υπάρχον ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου.

Η δομή θα μεγαλύτερη των 1.200 μεταναστών και μικρότερη των 5.000 όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης .

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου εμμένει στην απόφαση του , όσον άφορα τη νέα δομή στη Ζερβού, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να έχει χωρητικότητα άνω των 1.200 ατόμων.

Related posts

Αεροδρόμιο Σάμου: Θετικό πρόσημο για τον Σεπτέμβριο – Σταθερή εικόνα στο εννεάμηνο του 2025

admin

Απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

admin

Σφοδρή επίθεση Βολακάκη: «Η ΕΤΕΜ ουσιαστικά δεν υπάρχει – Ολοκλήρωσε το έργο της προεκλογικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια»

admin

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin

Νέα αποβίβαση μεταναστών στη Σάμο — Καρέ καρέ η άφιξη στη παραλία Τσάμπου

admin

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin