25/10/2025
Σαμιακά

Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το σύμπλεγμα νησιών του Καστελορίζου

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, με αφορμή τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκεφτήκαμε το Καστελόριζο. Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.

Όλοι μαζί, συμφωνήσαμε και προγραμματίσαμε για το άμεσο μέλλον, ενέργειες και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών. Ακολούθησε επίσκεψη μας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου σε άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήσαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Λίγες ημέρες μετά, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μας:

  1. Το δεύτερο εκδρομικό δρομολόγιο (ήτοι διάρκεια παραμονής στο νησί μεγαλύτερη από 4 ώρες), όπως ήδη διαπιστώσατε, έχει ξεκινήσει. Πρόθεσή μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε και τρίτο εκδρομικό. Είναι η πρώτη φορά που η ακτοπλοϊκή σύνδεση για το ακριτικό μας Καστελόριζο είναι τόσο συχνή.
  2. Από σήμερα, ισχύει μείωση των εισιτηρίων επιβατών και εμπορευμάτων κατά 25%, ικανοποιώντας το αίτημα των επιτηδευματιών του νησιού.

  3. Προσφέρουμε σε τουριστικά πρακτορεία εκπτώσεις 50% για να δημιουργήσουν πακέτα διαμονής στο Καστελόριζο. Ήδη κάποια πρακτορεία έστειλαν τους πρώτους πελάτες τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

  4. Σχεδιάζουμε πακέτο προσφορών με ακόμα φθηνότερα εισιτήρια από τα ήδη μειωμένα κατά 25%, σε επιβάτες που πραγματοποιούν νωρίς την κράτησή τους. 5. Εκφράσαμε την πρόθεση και διαθεσιμότητά μας για την επέκταση των δρομολογίων μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και αναμένουμε νεότερα.

  5. Ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς για τις εργασίες της προβλήτας στην Στρογγύλη και αναμένουμε σύντομα την τελική ολοκλήρωσή τους, ώστε να συμμετέχουμε στα εγκαίνια του έργου.

  6. Ενημερώθηκαν επίσης για την προσπάθεια δημιουργίας αντίστοιχης προβλήτας στην Ρω, ώστε να μεταφέρουμε και εκεί ημερήσιους εκδρομείς από την Ρόδο. Με αρωγό στο εγχείρημα αυτό τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, αισιοδοξούμε να αποτελέσει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Χρήστος Γ. Σπανός

Related posts

Από τη Σάμο στην Ολλανδία για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σάμου

admin

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Λογοδοσία Περιφερειακής Αρχής

admin

Παρουσίαση Πολιτιστικών Masterplans για Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία και Χίο

admin

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο

admin

ΕΟΣ Σάμου – Ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του

admin

Χειμερινό ωράριο στα καταστήματα του Καρλοβάσου από τις 30 Οκτωβρίου

admin

Κίνδυνος διακοπής συνεργασίας φαρμακοποιών με ΥΠΕΘΑ στη Σάμο

admin

Επιμελητήριο Σάμου: Να αλλάξει ο μηχανισμός παρακρατήσεων — Επιστολή στον Πιερρακάκη

admin

Βουτιά 17,2% στις γεννήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις σε όλη την ΠΒΑ

admin