11.1 C
Σάμος
19/03/2025
Σαμιακά

Με γαλάζιο χρώμα φωταγωγήθηκε η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Σάμου

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Με γαλάζιο χρώμα φωταγωγήθηκε η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Σάμου από το βράδυ της 20ης Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, και για μια βδομάδα ως ένδειξη αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με επίκεντρο τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκουν ασφάλεια και φιλοξενία στο νησί της Σάμου, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο και εταίροι διοργάνωσαν τη Δευτέρα μια βραδιά ξεγνοιασιάς στην αυλή της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης. Ασυνόδευτα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και μετά να απολαύσουν όμορφες στιγμές μέσα από ζωγραφική, μουσική και χορό.

«Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το χαμόγελο ένος παιδιού. Και σήμερα είχαμε πολλά χαμόγελα, ενέργεια, ενθουσιασμό, περιέργεια για τη βιβλιοθήκη, συζητήσεις για τα όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Όλοι και όλες μαζί!», ανέφερε η επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο, Πιπίνα Κατσάρη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης, την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Άλκη Ζέη», τη Μεταβατική Δομή για ασυνόδευτα ανήλικα της ΜΕΤΑδραση, την οργάνωση Praksis και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της δράσης φιλοξενήθηκε ακόμα μια έκθεση φωτογραφίας, αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στο Ελληνικό Σχολείο», στο οποίο συμμετέχει το Δεύτερο Γυμνάσιο Σάμου. Οι φωτογραφίες των παιδιών από την τοπική κοινωνία και τις τάξεις υποδοχής έδωσαν έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Με το πέρας της βραδιάς, παιδιά και διοργανωτές έκαναν σχέδια για περαιτέρω δράσεις, θαυμάζοντας τη φωταγώγηση της Βιβλιοθήκης στο χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα, σύμβολο της δύναμης, του σθένους και της συνεισφοράς εκατομμυρίων προσφύγων στον κόσμο. Η φωταγώγηση θα συνεχιστεί μεχρί και τις 26 Ιουνίου.

Κάθε χρόνο, στις 20 Ιουνίου, ο κόσμος τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Φέτος, στο επίκεντρο βρίσκεται το δικαίωμα αναζήτησης ασφάλειας. Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει το δικαίωμα να αναζητάει ασφάλεια. Δείτε περισσότερα στο www.WithRefugees.gr

Proteas Blu Resort

Related posts

Αλλαγή δρομολογίου ΕΓ-ΟΓ ΣΤΑΥΡΟΣ λόγω καιρού

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου σε Ποιμαντική Επίσκεψη σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Έκτακτη Σύσκεψη για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση της Σάμου

admin

Επιστολή Κυριαζή σε Κικίλια: «Αποκαταστήστε άμεσα τα δρομολόγια»

admin

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

admin

Γ’ Στάση Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας Βροντά: 21 Μαρτίου

admin

Απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του Blue Star Myconos

admin

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Ελλείψεις προσωπικού και οι επιπτώσεις στο Νοσοκομείο της Σάμου

admin

Τριάντα στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Κοκκάρι Σάμου – Πύραρχος Μιαούλης : «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

admin