30/04/2025
Σαμιακά

Με επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα από το ΔΙΕΚ Σάμου

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Θεματικός Τουρισμός-προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στη Σάμο» από το ΔΙΕΚ Σάμου.

Η εκπαιδευτική ημερίδα έδωσε την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να εμπλουτίσουν  τις γνώσεις τους ακούγοντας  επαγγελματίες του τουρισμού να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του διευθυντή του ΔΙΕΚ Σάμου κ. Νικόλαο Τριανταφύλλου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά  τα θέματα που επρόκειτο να παρουσιαστούν κάνοντας αναφορά για τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας «Καινοτόμες-Εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις στο νησί της Σάμου» που έγινε από το ΔΙΕΚ σε νέους του νησιού και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω στο μέλλον.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής  παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τον γενικό τουρισμό στη Σάμο και κατέθεσε προτάσεις όσον αφορά την αναβάθμιση του τουρισμού.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο π.Αμφιλόχιος ο οποίος αναφέρθηκε στην δυνατότητα εξέλιξης του θρησκευτικού τουρισμού γενικά αλλά και στη Σάμο. Ακολούθησε ο εκπρόσωπος των  Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου κ. Γιώργος Χατζημιχάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαζικό τουρισμό και την σχετική πορεία της Σάμου διαχρονικά.

Ομιλία έκανε και ο Executive Chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ.Ευάγγελος Μπιλιμπάς,ο οποίος ανέλυσε τις πτυχές του γαστρονομικού τουρισμού.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτής Καταδύσεων, κ. Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ο οποίος παρουσίασε την έως τώρα πορεία στο νησί και τα οφέλη που μπορεί να έχει το νησί από τον καταδυτικό τουρισμό στο μέλλον.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Χαρτογράφος κ.Στέφανος Ψημένος, ο οποίος μίλησε για τον περιπατητικό τουρισμό και την σημασία σηματοδότησης των μονοπατιών.  Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ.Γιώργος Ματθαίου παρουσιάζοντας διάφορες θεματικές μορφές τουρισμού (όπως ο οινοτουρισμός , ο αγροτουρισμός,ο αθλητικός τουρισμός) ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τι προσελκύει τον επίδοξο επισκέπτη.

Μετέπειτα παρουσιάσθηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν νέοι της περιοχής καταθέτοντας τις απόψεις τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα ήθελαν να έχουν στο νησί μας. Την διεξαγωγή, αλλά και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σχετικής έρευνας ανέλαβε το τμήμα της ειδικότητας” Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” και η εκπαιδεύτρια κα Πανταζίδου Χριστίνα.

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σχετικής έρευνας ανέλαβε το τμήμα της ειδικότητας” Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”.

Η εκπαιδευτική ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο του Αναλυτή κ. Κωνσταντίνου Παζάλου ο οποίος ανάλυσε και επεσήμανε πτυχές τις έρευνας ενώ έκανε προτάσεις προς διερεύνηση και αξιοποίηση στο μέλλον.

Τα  νόστιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ετοιμάστηκαν από καταρτιζόμενους  της ειδικότητας Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ενώ την δημοσιογραφική κάλυψη ανέλαβε το τμήμα Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του ΔΙΕΚ Σάμου.

Το ΙΕΚ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην διοργάνωση της επιτυχημένης αυτής εκπαιδευτικής ημερίδας καθώς και την διεύθυνση του ξενοδοχείου ‘Samos’ για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

Related posts

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Με το π.δ.194/2025 οι πατρογονικές μας εστίες απαξιώνονται και παραδίδονται βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Αναλυτικά οι 11 νέες θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν

admin

Όχι στη μεταφορά της 6ης ΒΕΕ Πυροσβεστικής από τη Σάμο – Παρέμβαση Κυριαζή στον Υπουργό

admin

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σάμου στο Άμστερνταμ: Επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω Erasmus+

admin

Επιμελητήριο Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: Κίνδυνος για άδεια ράφια – Αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο

admin

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Blue Star Myconos τη Δευτέρα 28/4

admin

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στο Ναυτικό Παρατηρητήριο (ΣΜ 35Β)

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin