30/07/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης : ” Όσα είπα είναι απολύτως αληθή”

mopytzouris sxoinas

 

Με tweet ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μέσω Twitter έδωσε την απάντησή του, τονίζοντας: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης με ανάρτηση του επιμένει ότι όσα είπε είναι απολύτως αληθή.

Με «γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση» βεβαιώνω, ότι είναι πλήρως αληθή και ακριβή όσα ανάρτησα χθες ως δηλωθέντα στις Βρυξέλλες απο τον αξιότιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε απάντηση ερωτήσεως μου.

Δηλώθηκαν απο τον κ. Αντιπρόεδρο ενώπιον περιπου 20 Ελλήνων περιφερειακών αυτοδιοικητικών (δεν αναγράφω ονόματά για να τους … γλιτώσω απο τηλεφωνικές … πιέσεις για … διάψευση!!!) (Αθήνα 19.02.2020).

Θυμίζουμε οτι σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, η απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε ερώτηση του, ήταν ότι τους μετανάστες- πρόσφυγες στα νησιά τους κρατάει η ίδια η Ελλάδα εγκλωβισμένους μέχρι την έκδοση της απόφασης ασύλου και όχι η Συμφωνία του Δουβλίνου ή κάποια άλλη συμφωνία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος