20 C
Σάμος
07/11/2025
Δήμος

Ν.Ζάχαρης: Εγκληματική από τη μεριά της κυβέρνησης η ακύρωση του εμβολιαστικού προγράμματος στη Σάμο και η συνολική δυσφήμηση της Σάμου

Σχόλιο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, «”Η Σάμος αλλάΖΕΙ», Νίκου Ζάχαρη, για την προσωρινη αναβολή των εμβολιασμών που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Σάμου, καθώς η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μικρή.

Αναλυτικά:

Κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κείμενο που λέει ότι οι εμβολιασμοί στη Σάμο πάνε καλά.

Ε, δεν πάνε καλά.

Τα στοιχεία λένε και οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται, ότι είμαστε κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο (στοιχεία 5/6/21): εμβολιασμένοι 10562 με μία δόση (32%) και 6573 με πλήρη εμβολιασμό (20%) επί συνόλου του πληθυσμού της Σάμου (απογραφή 2011: 32974 κάτοικοι).

Τι λένε οι αριθμοί: Για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί το 70-75% του συνολικού πληθυσμού της Σάμου δηλαδή 23000-25000 άνθρωποι. Πρέπει επομένως να εμβολιαστούν ακόμη 13000 συμπολίτες μας, δηλαδή θέλουμε 30000 εμβολιασμούς ακόμη (2χ13000 +4000=30000).

Με καθημερινούς εμβολιασμούς 300 μ.ο. αυτό απαιτεί 100 εργάσιμες ημέρες, θέλουμε τουλάχιστον 3 μήνες ακόμη, άρα μέσα Σεπτέμβρη και αν υπάρχει σταθερή εμβολιαστική ροή.

Να γιατί ήταν απαραίτητο να πάει καλά και στη Σάμο ο εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson και είναι εγκληματική από τη μεριά της κυβέρνησης η ακύρωση του εμβολιαστικού προγράμματος στη Σάμο και η συνολική δυσφήμηση της Σάμου, που την παρουσίασαν να πρωτοστατεί στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πρέπει στη Σάμο οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς που έχουν την ευθύνη του εμβολιασμού και οι τοπικοί φορείς (Δήμοι, Ιατρικός σύλλογος, επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού) να εντείνουν την εμβολιαστική καμπάνια με τα ιατρικά και επιστημονικά επιχειρήματα και να δοθεί στη σεισμόπληκτη Σάμο πλήρης επάρκεια όλων των εμβολίων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας το γρηγορότερο να εμβολιάζονται, με όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Ειδάλλως, φοβάμαι, ότι και το φθινόπωρο θα μας βρει να συζητάμε πως θα αντιμετωπίσουμε το 4ο ή 5ο κύμα της πανδημίας.

Πηγή δεδομένων: Στατιστικά εμβολιασμού για τον COVID-19 – data.gov.gr

 

Related posts

Πρώτο βραβείο για τη Σάμο στα Greek Travel Awards 2025

admin

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ελλείψεις στα σχολεία

admin

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin