26/09/2026
Πολιτικά

Ο Γ. Πλακιωτάκης σε Αγαθονήσι και Σάμο

IMG-20221228-WA0014.width-1600

To Αγαθονήσι επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με το Δήμαρχο του ακριτικού νησιού, τους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγαθονησίου ενώ αντάλλαξε ευχές και προσέφερε δώρα στα παιδιά.

«Η παρουσία μας στο Αγαθονήσι, εχει διπλό σκοπό», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Να φέρουμε δώρα στα παιδιά που δίνουν ζωή και προοπτική στο νησί και να ευχηθούμε σε όλες και όλους το καλύτερο για το 2023».

«Να επαναλάβουμε», πρόσθεσε, ότι «όλοι, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Λιμενικό Σώμα, είμαστε και θα είμαστε πάντα διπλά στους νησιώτες μας, θεωρώντας προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους».

Ο κ. Πλακιωτάκης συζήτησε με το Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την προσωρινή αποδρομολόγηση του «Νήσος Κάλυμνος» και έγινε εκτενής αναφορά στις ενέργειες του Υπουργείου για αποκατάσταση της ομαλής συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του νησιού, ενώ παράλληλα ετέθησαν συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση της σύνδεσης με Σάμο και Κω.Ο Γ. Πλακιωτάκης σε Αγαθονήσι και Σάμο

Επόμενος σταθμός του υπουργού Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν η Σάμος.

Στο νησί συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και συνομίλησαν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Μητρόπολη μετά τον σεισμό που κατέστρεψε περίπου 90 εκκλησίες. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό όσο και τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Μανώλη κουτουλάκη για την αμέριστη βοήθεια στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας. Στην συνέχεια ο Υπουργός επισκέφτηκε το λιμεναρχείο Σάμου. Αφού, ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στα στελέχη του λιμενικού σώματος, τους ευχαρίστησε για την σημαντική δουλειά που κάνουν με την φύλαξη των συνόρων στο ακριτικό νησί της Ελλάδος. Ο υπουργός είχε συνάντηση και με τους δυο δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού.

Ο υπουργός αναχώρησε αργά το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα.

 

Mε πληροφορίες απο την ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ www.ertnews.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στη Σάμο

ΕΛ.Α.Σ.: Η Συντονιστική Επιτροπή στον Ν. Σάμου

Βασίλης Κικίλιας: Στο 60% η μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Οργανωμένη αποχώρηση 223 ατόμων από τη Σάμο