20/06/2026
Σαμιακά

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Σάμο

Χωρίς εστίες από το πρωί της Πέμπτης, βρίσκει η επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς τη Δυτική Σάμο, υπό τη σκιά της τραγικής απώλειας των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης  «από τις 10:00 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος  ανέφερε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω ότι η φωτιά ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ αποκλείει ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνα και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά επιστρέφουν στις εστίες τους ενώ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Δεν έχει προσδιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αιγαίου Χάρης Ζαβουδάκης ,κάηκε πευκοδάσος και ελαιώνας  από το Παλαιοχώρι μέχρι τον Άγιο Ελεήμονα , τη Μακριά Πούντα και το Λημνιώνα.

Ρεπορταζ : Χάρης Ζαβουδάκης – Μυρσίνη Τζινέλλη

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποζημιώσεις από τους Δήμους της Σάμου διεκδικούν όλο και περισσότεροι πολίτες για λακκούβες στους δρόμους

34χρονος στο Βαθύ κατείχε παράνομα βελγική ταυτότητα

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές