10/07/2026
Σαμιακά

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/11 στη ΔΙΠΕ Σάμου

daskaloi

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου προχωρά την Δευτέρα  28/11, στις 1.30 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, απαιτώντας την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων που δεν έχουν μονιμοποιηθεί μετά την παρέλευση δύο ετών.

Αναλυτικά :

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει μέσα από την τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς. Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε κατάσταση ομηρίας και αβεβαιότητας να ξαναμπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

 

Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία!

Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

 

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας

τη Δευτέρα 28/11 στη ΔΙΠΕ Σάμου στις 14:00

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                                                    

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΟΥΠΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου η Χαρίκλεια Παπαργυρού

Αυξημένος τζίρος, αλλά και παράπονα: Τι λένε επαγγελματίες της Σάμου για μερίδα Τούρκων επισκεπτών

Μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σε Σάμο και Ικαρία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου