6.7 C
Σάμος
05/02/2025
Πολιτικά

Παρέμβαση Βορίδη για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης

Tην παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Related posts

ΚΚΕ Σάμου, Ικαρίας – Φούρνων: «Φτάνει πια!» – Όλοι στους δρόμους για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στις 12/2

admin

Επίσκεψη της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη στη Σάμο

admin

Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για την εγκατάσταση Αιμοδυναμικής Μονάδας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Χρηματοδότηση 1.200.000€ στον Δήμο Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Εσωτερικών

admin

Πτυχιούχοι ΣΑΕΚ Διασωστών ΕΚΑΒ: Ερώτηση για άρση ανισοτήτων

admin

Παράταση στη διαβούλευση για τις περιοχές Natura στη Σάμο

admin

Στην Καστανιά της Σάμου

admin

«Ελληνική Λύση»: Ενίσχυση προσπαθειών για τα ζητήματα της Σάμου

admin

Συζήτηση Εφ’ Όλης της Ύλης με την Ελληνική Λύση στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών

admin