30/05/2026
Σαμιακά

Περισσότεροι από 80 παράνομοι μετανάστες έφτασαν το προηγούμενο 24ωρο στη Σάμο

Περισσότεροι από 83 παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει το προηγούμενο 24ωρο στη Σάμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που ήρθε μαζικά στη Σάμο σε μια ημέρα από τις ακτές της Τουρκίας, μετά από αρκετούς μήνες . Ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων αιτούντων άσυλο στη ΚΕΔ Σάμου (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου) σήμερα διαμορφώνεται στους 484.

Το Λιμενικό Σωμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τονίζει εκ νέου πως, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Φωτογραφια Αρχείου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κ. Έλληνας στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Υστερούμε σε όραμα στο νησί μας»

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές αντιπροσώπων της ΔΟΕ στη Σάμο

Νίκος Στεφανής: «Δεν ανήκω πλέον στη ΝΔ, με πλήγωσαν και πλήγωσαν το νησί μου»

ΤΕΕ Σάμου: «Θεσμικά απαράδεκτο» να βεβαιώνουν ιδιώτες μηχανικοί άρση επικινδυνότητας για σεισμόπληκτα

Η Ένωση Αστυνομικών Σάμου αποχαιρετά τον 18χρονο Δόκιμο Αστυφύλακα Κωνσταντίνο-Άγγελο Λιγνό

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ξεκίνησε διαδικασίες για Γαλάζια Σημαία στον Κάμπο Μαραθοκάμπου