15/05/2026
Σαμιακά

Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου

Έχοντας ως σύνθημα “Η Σάμος δεν είναι καλή – Samos no good” μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών διαδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στις 5.30 στην είσοδο του ΚΥΤ και λίγο  αργότερα ξεκίνησαν την πορεία στη παραλιακή λεωφόρο της Σάμου. 

Αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε η σημερινή βροχή στον καταυλισμό που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν στη λάσπη, οι σκηνές που ζουν. 

Οι μετανάστες νεαροί στην ηλικία φώναζαν συνθήματα  για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς και ιδίως μικρά παιδιά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Είναι αλήθεια ότι όσο ο καιρός χειροτερεύει αυτοί οι άνθρωπο είναι υποχρεωμένοι να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί πέριξ του κέντρου δεν τους προφυλάσσουν από την υγρασία και το δριμύ ψύχος.

 

Κανένα επεισόδιο δεν σημειωθηκε ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά τους μετανάστες. Στην εισόδου του κέντρου,οι μετανάστες συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

https://www.facebook.com/24samos/videos/2113162552113775/

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου στη Σάμο

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Σάμου: Το έγγραφο που ρίχνει φως στις αρμοδιότητες

Απολύθηκε μονογονέας με παιδί με αυτισμό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου – Το Εργατικό Κέντρο ζητά την ανάκληση

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Σάμο – 6 στη φυλακή, 7 με περιοριστικούς όρους

ΕΣΗΕΠΗΝ «Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης» – στο εδώλιο δημοσιογράφοι του stonisi.gr

Πέντε προφυλακιστέοι για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Σάμο – η διαδικασία συνεχίζεται αύριο